Peter Klaver

Bloembollenteler en gebruiker teeltregistratiesysteem GMN Crop

Peter Klaver heeft een bollenbedrijf van ca. 33 ha. Hij teelt tulpen, krokussen, narcissen, irissen en alliumsoorten en maakt gebruik van GMN Crop. Eerder koos hij voor een ander teeltregistratiesysteem, maar na een jaar naast elkaar gebruikt te hebben, is er gekozen voor GMN Crop.

Toen GMN een eigen teeltregistratiesysteem ging ontwikkelen, was Peter Klaver direct geïnteresseerd. “Ik gebruikte al een aantal jaren een ander systeem. Te uitgebreid voor mij, waardoor het soms onnodig ingewikkeld werd. GMN gaf aan een gebruiksvriendelijk systeem te willen ontwikkelen dat beter op de bollenteler is afgestemd. Dat is gelukt, ook omdat ze bij de ontwikkeling goed naar de telers zijn blijven luisteren.”

Peter kan het vergelijk inmiddels maken. “Ik heb beide systemen een jaar lang naast elkaar gebruikt. De manier van registeren in GMN Crop was voor een bollenteler gemakkelijker dan in het andere systeem. Ook de korte lijnen met GMN zijn voor mij belangrijk. Heb ik een vraag, dan word ik direct geholpen. Ideeën voor verbetering van het systeem worden, waar dat kan, snel geïmplementeerd. Wat ik echt een heel mooie functie vindt, is de informatievoorziening die je ziet als je een bespuiting inplant. Je krijgt direct de belangrijkste informatie op het etiket te zien. Dat maakt het echt makkelijker.” 

Steeds meer telers maken gebruik van een registratiesysteem. “Dat is logisch”, aldus Peter. “De eisen die aan de sector worden gesteld, worden strenger en ingewikkelder. Dit systeem is handig voor jezelf, maar zorgt er ook voor dat je aan je informatieplicht voldoet. Als straks de module voorraadbeheer wordt toegevoegd, kunnen we dit nog beter. Wie goed wil registreren kan naar mijn mening niet meer zonder een teeltregistratiesysteem. Zeker als we straks meer met certificering (MPS) te maken krijgen.”

De voordelen van GMN Crop volgens Peter Klaver
·      Een eenvoudig maar compleet systeem
·      Korte lijnen met ontwikkelaar, prima en deskundige ondersteuning
·      Afgestemd op de bollenteelt
·      Wordt steeds doorontwikkeld, mede op advies van telers

Direct bestellen

Bestel direct GMN Crop met CROP EYE.
Of probeer GMN Crop een maand lang zonder kosten!

GMN CROP DEMO

gratis

  • Een maand gratis
  • Complete registratie
  • Helpdesk
GMN CROP Pro

€ 20

  • Inclusief CROP EYE
  • Complete registratie
  • Helpdesk
  • Deskundige ondersteuning